Huis verduurzamen? Subsidiepotten opnieuw gevuld!

Goed nieuws voor iedereen die zijn huis (verder) wil verduurzamen: demissionair minister Kajsa Ollongren heeft extra budget vrijgemaakt voor subsidies. Daardoor is er € 100 miljoen extra beschikbaar.

het dak wordt geisoleerd

Het gaat om drie subsidiepotten: de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW), de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Kleine maatregelen
Met de RREW kunnen gemeenten zowel huiseigenaren als huurders de mogelijkheid bieden om kleine energiebesparende maatregelen in huis te treffen. Denk bijvoorbeeld aan het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van ledlampen. De gemeenten die meedoen, vindt u op deze lijst.

Grote maatregelen
De SEEH en de ISDE zijn er voor het nemen van grotere en dus duurdere maatregelen. Hieronder vallen bijvoorbeeld vloer- en bodemisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie en hoogrendementsglas. Wie tenminste twee isolatiemaatregelen neemt kan voor subsidie in aanmerking komen. De hoogte van de subsidie is ongeveer 20%.

Particulieren en VvE’s
De SEEH bestaat al langer en gold vroeger zowel voor huiseigenaren als voor verenigingen van eigenaren (VvE’s). Deze laatste groep kan nog steeds gebruik van de SEEH. Voor particulieren is er sinds begin dit jaar de ISDE. Meer informatie over de regelingen en de voorwaarden van de SEEH vindt u hier. Wilt u meer weten over de ISDE? Kijk dan even op deze pagina.

Aanvragen
U kunt subsidie aanvragen tot het moment dat de pot leeg is of anders uiterlijk tot en met 31 december 2022. Dit doet u digitaal via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie
Heeft u een vraag over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.