Kies een situatie

Woonlastenverzekering of niet?

Wonen is duur. Een flink deel van uw inkomen gaat op aan de huur of de hypotheek. Maar wat als u langdurig werkloos of arbeidsongeschikt raakt? Kunt u dan nog wel in uw huis blijven wonen?

Als u arbeidsongeschikt raakt of uw baan verliest, is de kans groot dat uw inkomen er flink op achteruit gaat. Zo bedraagt de ww-uitkering de eerste twee maanden maximaal 75% van uw laatstverdiende loon. Daarna daalt de uitkering naar maximaal 70%.

Wie in loondienst werkt en geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, valt terug op uitkering uit de WIA, de Wet Arbeid en Inkomen. Die uitkering is aanzienlijk lager dan uw loon was.

Woonlastenverzekering
Een woonlastenverzekering kan in zo’n geval uitkomst bieden. Als u zonder werk zit of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt, keert deze verzekering een bedrag uit dat u kunt gebruiken om de huur of hypotheek (tijdelijk) mee te betalen. Maar let op, verschillende aanbieders hanteren verschillende regels.

Daarom is het verstandig om eerst eens in kaart te brengen wat uw situatie zou zijn mocht u arbeidsongeschikt of werkloos raken. Hoe hoog wordt uw uitkering? Hoe lang heeft u er recht op? Zijn er andere inkomsten? Komt u in aanmerking voor extra toeslagen?

Eigen buffer
U kunt ook zelf een buffer opbouwen voor noodgevallen, bijvoorbeeld door te sparen. De voordelen daarvan zijn dat u het geld altijd ter beschikking heeft en het kan gebruiken voor het doel dat u wilt. Het nadeel is dat het langer duurt voor u een substantieel kapitaal heeft opgebouwd.

Beste keuze
Wat voor u de beste keuze is, hangt af van uw persoonlijke situatie en uw voorkeuren. Wilt u hierover eens van gedachten wisselen met een expert? Neem dus gerust contact met ons op voor een afspraak. Wij helpen u graag om alles op een rij te zetten.14-01-2020
Onze website plaatst geen tracking cookies. Geïntegreerde (social) media als Facebook, YouTube of AddThis kunnen bij gebruik ervan dat wel doen.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestand dat door een website op uw apparaat (computer, tablet of mobiele telefoon) wordt geplaatst.

Hoe wij cookies gebruiken

Wij plaatsen uitsluitend functionele cookies voor een optimale werking van de website. Bij uw volgende bezoek worden de cookies gebruikt om u te herkennen en dat maakt een volgend bezoek aan onze website gemakkelijker.

Cookies van derden

Bij de cookies die via onze website worden geplaatst, kunnen cookies van andere partijen zitten. Deze cookies meten bijvoorbeeld het gebruik van onze website. Deze zogenaamde statistische cookies geven ons inzichten waarmee wij onze website vervolgens verder kunnen optimaliseren om zo de gebruikerservaring van bezoekers te verbeteren. Deze inzichten gebruiken wij uitsluitend ten behoeve van onszelf en er worden geen gegevens gedeeld met derden zoals bijvoorbeeld Google.

Verder treft u buttons aan van bijvoorbeeld Addthis, Facebook, Twitter of LinkedIn. Met deze buttons kunt u informatie van onze website delen. Ook is het mogelijk dat er video's van YouTube op onze website staan of applicaties van andere partijen. Hiervoor worden cookies geplaatst vanuit deze (social) media. Wij hebben daar geen invloed op. Wilt u hier meer over weten? Lees dan de privacyverklaringen van deze (social media)kanalen. Daarin staat wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via dit soort cookies verwerken.

Uitschakelen cookies

U kunt het gebruik van cookies uitschakelen. Let erop dat u de instellingen apart voor elke browser en apparaat dat u gebruikt moet aanpassen. Hoe u uw instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Wees u ervan bewust dat als u geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze verklaring af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen.

Top