Kosten COVID-19-behandeling in Duitsland vergoed

Sommige mensen die ziek zijn als gevolg van het coronavirus worden in Duitsland behandeld. De kosten hiervan worden gelukkig vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars.

jonge vrouw in het ziekenhuis
Nieuws
Datum: 22-04-2020

Dat geldt ook voor de kosten van vervoer naar het Duitse ziekenhuis en weer terug. Dat heeft koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland bekend gemaakt. De verzekeraars werken hiervoor nauw samen met Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), dat de overplaatsing van patiënten naar Duitsland coördineert.

Meer bedden

In Nederland zijn er ongeveer twee ziekenhuisbedden per duizend inwoners beschikbaar. In Duitsland zijn dat er zes. Nederland heeft ook minder plaatsen op de intensive care. 

Basisverzekering

Als u naar het ziekenhuis moet voor een behandeling, dan wordt deze vergoed uit de basisverzekering. Uw zorgverzekering dekt dus de kosten. Voor een ziekenhuisbehandeling moet u wel eigen risico betalen.

Ook meerkosten vergoed

Onder normale omstandigheden vergoeden verzekeraars behandelingen in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief. Eventuele meerkosten moet u dus zelf betalen. Voor een behandeling van Nederlandse COVID-19-patiënten in Duitsland geldt deze regel niet.

Meer informatie

Heeft u een vraag over dit bericht? Neem dan gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.