Woonverzekering: steeds minder dekking mobiele apparaten

De dekking die inboedelverzekeringen bieden voor schade aan mobiele apparaten – zoals smartphones, tablet en laptops– wordt steeds verder uitgekleed. Verzekeraars proberen op die manier de schadelast in te dammen. Sommige woonverzekeringen bieden inmiddels helemaal geen dekking meer. 

schade particulier, wonen, toetsenbord, tablet, pc, houten bureau
Nieuws
Datum: 06-07-2020

Dat is de conclusie die onafhankelijk onderzoeksbureau MoneyView trekt na onderzoek naar 58 inboedelverzekeringen. De verschillende aanbieders hanteren verschillende regels. Zo verhogen sommige verzekeraars het eigen risico. Andere halen mobiele apparaten uit de verzekering. Wel bieden ze hiervoor vaak een aparte, aanvullende verzekering aan.

Hoogte schadebedrag 

Ook de hoogte van het uitgekeerde bedrag bij schade verschilt sterk. Dat heeft te maken met de waardebepaling. Er zijn verzekeraars die de waarde van bijvoorbeeld een tablet in tien jaar afschrijven, maar er zijn er ook die een termijn van twee jaar hanteren. Eén onderzochte verzekeraar heeft zelfs helemaal geen afschrijvingstermijn.

Aanvullende module of kostbaarhedenverzekering? 

Natuurlijk wilt u dat uw dure apparaten goed verzekerd zijn en blijven. Naast een aanvullende module op uw inboedelverzekering kunt u ook overwegen om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. De keuze voor het een of het andere hangt onder meer af van uw lopende woonverzekering en uw persoonlijke wensen.

Beste oplossing 

Wilt u weten welke verzekeringsoplossing voor u de beste is? Neem dan even contact met ons op. Wij onderzoeken het graag voor u. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.